Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Europese Verkiezingen 2009
Europese Verkiezingen 2009

Ontevreden met de huidige politiek?

Posted in nieuwe politiek

Ontevreden met de huidige politiek?

 

In November vorig jaar zag het er nog zo uit. 170.000 Nederlanders zagen hun kans schoon om de vragenlijst te gebruiken als uitlaatklep voor al hun ergernissen. 81 Procent maakt zich zorgen over het land, in het bijzonder over kosten van levensonderhoud, de gezondheidszorg en criminaliteit.

 

90 Procent van de ondervraagden zou graag een solidaire samenleving willen zien waarin bescheidenheid en kwaliteit van bestaan centraal staan. Nederland voldoet volgens de deelnemers echter totaal niet aan deze eisen. Slechts 9 procent beschrijft Nederland als solidair, 10 procent vindt Nederlanders bescheiden en 15 procent vindt de samenleving gericht op kwaliteit van bestaan.

 

Ook over de politiek zijn Nederlanders zeer negatief. Slechts een kwart van de bevolking ondersteunt het beleid van de huidige regering (die overigens de onvrede van de burgers niet lijkt te delen) en 27 procent vindt dat de regering een duidelijke langetermijnvisie heeft. 6 Procent vindt dat politici een goed contact hebben met de bevolking en voldoende luisteren. Tweederde weet niet waar de belangrijkste politieke partijen voor staan.

Eén op de vijf Nederlanders zegt te gaan stemmen op een bepaalde partij omdat de andere partijen ze simpelweg nóg minder aanspreken. Toch wordt er gelet op de inhoud: slechts 2 procent baseert zijn of haar stem primair op de lijsttrekker.

 

Kent u ook zoveel mensen die er zo over denken? Voor mij een reden om aan iets nieuws te beginnen. Op een andere site wordt al aan een nieuwe partij gewerkt, ga daar eens heen als u daar interesse voor heeft, of bv naar de blog.

 

groeten

07:38 - 4/8/2007 - comments {1} - post comment


EU wil veel meer kennismigranten lokken

Posted in algemeen

De Europese Commissie wil het toelatingsbeleid voor hoogopgeleide migranten van buiten de Unie sterk versoepelen. Zij moeten de EU helpen de meest concurrerende economie ter wereld te worden.

Dat blijkt uit uitgelekte plannen van eurocommissaris Fanco Frattini (Justitie), meldt de Nederlands krant het Financieele Dagblad.

Belangrijkste maatregel wordt de invoering van een Europese variant van de Amerikaanse green card, de tijdelijke werk- en verblijfsvergunning voor immigranten. De Europese variant wordt een 'blauwe kaart', verwijzend naar de kleur van de Europese vlag.

Jobhoppen

De blue card geldt als een werk- en verblijfsvergunning voor vijf jaar. Wie in het bezit is van de kaart en twee jaar in dezelfde lidstaat heeft gewerkt, kan bovendien zonder problemen jobhoppen binnen de EU.

Dat is vooral handig voor grote Europese ondernemingen met vestigingen in verschillende lidstaten. Hun werknemers van buiten de EU moeten nu nog telkens opnieuw vergunningen aanvragen als ze gedetacheerd worden naar een vestiging in een ander EU-land.

Voorwaarden

Door het immigratiebeleid voor toptalenten te versoepelen moet het voor bedrijven veel gemakkelijker worden gemaakt hoogopgeleiden van buiten de Unie aan te trekken. Zij moeten de Europese economie concurrerender maken ten opzichte van de Amerikaanse en Aziatische.

Volgens de voorstellen van Frattini mogen de afzonderlijke lidstaten uiteindelijk bepalen welke immigrant een blauwe kaart krijgt. Maar het is nog onbekend aan welke voorwaarden de migranten dan moeten voldoen.

Bron: Elsevier

23:37 - 3/8/2007 - comments {1} - post comment


Politiek van de VS wordt door de oorlogsindustrie beheerst

Posted in Europees leger

uit depers.nl:

 

De wapenlobby heeft zoveel macht dat het volgens generaal-majoor b.d. Kees Homan, werkzaam bij Clingendael en TNO, zelfs lukt de strategie van het ministerie van Defensie te beïnvloeden.

 

Het Pentagon stelde vorig jaar vast dat de gewapende ‘strijd tegen het terrorisme’ niet goed werkt. Daarom werd hij ingeruild voor ‘de lange oorlog’ die zich meer richt op ‘het begrijpen van buitenlandse culturen en samenlevingen’, waarvoor minder wapens nodig zijn.

 

De Verenigde Staten gaan voor 63 miljard dollar wapens leveren aan ‘gematigde’ landen in het Midden-Oosten. Lobbyisten van de Amerikaanse defensie-industrie waren nauw bij deze deal betrokken.

 

De Verenigde Staten gaan voor minimaal 63 miljard dollar marineschepen, slimme bommenvliegtuigen en raketten leveren aan verschillende ‘gematigde’ landen in het Midden-Oosten, zo verklaarden topambtenaren van het Amerikaanse ministerie van Defensie begin deze week.

 

In de deal is een verplichting opgenomen dat het grootste gedeelte besteed wordt bij Amerikaanse defensiebedrijven. ‘Alleen Israël krijgt een deel in cash’, zegt defensiedeskundige Ko Colijn van onderzoeksinstituut Clingendael. ‘De rest bestaat volledig uit Amerikaanse producten.’

 

De grootste profiteurs van de wapendeal zijn Lockheed Martin, Boeing en Raytheon.

‘De defensiebedrijven zijn al vroeg bij de onderhandelingen betrokken’, zegt Colijn. ‘Als de Verenigde Staten beloven dat ze allerlei materiaal leveren, moet het ook geproduceerd kunnen worden.’

 

De betrokkenheid van de wapenfabrikanten bij dergelijke gesprekken is geen uitzondering. Al sinds de Camp David-akkoorden die in 1978 tussen Israël en Egypte onder leiding van president Jimmy Carter in zijn presidentiële buitenverblijf werden gesloten, behoort het tot de Amerikaanse politieke tradities. ‘Defensielobbyisten zijn al zo lang geleden doorgedrongen in de hoogste overheidsregionen, dat ze niet eens meer hun best hoeven te doen om zo’n deal binnen te halen. Het enige dat ze moeten doen, is hun contacten onderhouden.’

En dat doen ze met succes: in de toptien van de grootste wapenproducerende bedrijven ter wereld van het Zweedse onderzoeksbureau SIPRI stonden in 2006 zeven bedrijven uit de Verenigde Staten.

15:19 - 3/8/2007 - comments {0} - post comment


En toen was het weer zo ver.............

Posted in algemeen

 

Willen we de politiek veranderen? Hebben we nieuwe initiatieven politici of partijen nodig? Moet Europa toeschouwer blijven in een wereld waar de VS oorlog en armoede dicteert?

 

Europa kan weer de oude vertrouwde dominante rol in de wereldpolitiek innemen indien wij erachter staan. Alleen Europa kan de wereldvrede bevorderen. Europa heeft zoveel oorlogen achter de rug dat ze geloofwaardig een wereldvrede nastreven kunnen. Bovendien hebben ze nu de economische eenheid en welvaart die ervoor kan zorgen dat ze niet chantabel zijn. Nederland kan hierbij met moreel leiderschap een grote rol spelen omdat het (nog) steeds groot aanzien geniet op het gebied van internationale betrekkingen en diplomatie.

 

Ondersteun de Europese verkiezingen en maak Europa sterk!

14:58 - 3/8/2007 - comments {0} - post comment


Description
Nog slechts ca 100 weken en dan is het weer zover, de Europese Verkiezingen 2009 staan dan weer voor de deur. Ondersteun de Europese verkiezingen en maak Europa sterk!
Home
User Profile
Archives
Friends
nieuwe politiek
forum nieuwe partij
Recent Entries
- Ontevreden met de huidige politiek?
- EU wil veel meer kennismigranten lokken
- Politiek van de VS wordt door de oorlogsindustrie beheerst
- En toen was het weer zo ver.............