Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Europese Verkiezingen 2009 - Ontevreden met de huidige politiek?
Europese Verkiezingen 2009

Ontevreden met de huidige politiek?

Posted in nieuwe politiek

Ontevreden met de huidige politiek?

 

In November vorig jaar zag het er nog zo uit. 170.000 Nederlanders zagen hun kans schoon om de vragenlijst te gebruiken als uitlaatklep voor al hun ergernissen. 81 Procent maakt zich zorgen over het land, in het bijzonder over kosten van levensonderhoud, de gezondheidszorg en criminaliteit.

 

90 Procent van de ondervraagden zou graag een solidaire samenleving willen zien waarin bescheidenheid en kwaliteit van bestaan centraal staan. Nederland voldoet volgens de deelnemers echter totaal niet aan deze eisen. Slechts 9 procent beschrijft Nederland als solidair, 10 procent vindt Nederlanders bescheiden en 15 procent vindt de samenleving gericht op kwaliteit van bestaan.

 

Ook over de politiek zijn Nederlanders zeer negatief. Slechts een kwart van de bevolking ondersteunt het beleid van de huidige regering (die overigens de onvrede van de burgers niet lijkt te delen) en 27 procent vindt dat de regering een duidelijke langetermijnvisie heeft. 6 Procent vindt dat politici een goed contact hebben met de bevolking en voldoende luisteren. Tweederde weet niet waar de belangrijkste politieke partijen voor staan.

Eén op de vijf Nederlanders zegt te gaan stemmen op een bepaalde partij omdat de andere partijen ze simpelweg nóg minder aanspreken. Toch wordt er gelet op de inhoud: slechts 2 procent baseert zijn of haar stem primair op de lijsttrekker.

 

Kent u ook zoveel mensen die er zo over denken? Voor mij een reden om aan iets nieuws te beginnen. Op een andere site wordt al aan een nieuwe partij gewerkt, ga daar eens heen als u daar interesse voor heeft, of bv naar de blog.

 

groeten

07:38 - 4/8/2007 - post comment


ontervredenheid

geloof me, iedereen kent wel een paar mensen die eigenlijk geen zin meer hebben om op deze politici te stemmen, gewoon omdat ze er niet voor ons zitten maar voor hun eigen partij.

bbnl - 07:55 - 4/8/2007


Last Page Next Page
Description
Nog slechts ca 100 weken en dan is het weer zover, de Europese Verkiezingen 2009 staan dan weer voor de deur. Ondersteun de Europese verkiezingen en maak Europa sterk!
Home
User Profile
Archives
Friends
nieuwe politiek
forum nieuwe partij
Recent Entries
- Ontevreden met de huidige politiek?
- EU wil veel meer kennismigranten lokken
- Politiek van de VS wordt door de oorlogsindustrie beheerst
- En toen was het weer zo ver.............