Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Europese Verkiezingen 2009 - EU wil veel meer kennismigranten lokken
Europese Verkiezingen 2009

EU wil veel meer kennismigranten lokken

Posted in algemeen

De Europese Commissie wil het toelatingsbeleid voor hoogopgeleide migranten van buiten de Unie sterk versoepelen. Zij moeten de EU helpen de meest concurrerende economie ter wereld te worden.

Dat blijkt uit uitgelekte plannen van eurocommissaris Fanco Frattini (Justitie), meldt de Nederlands krant het Financieele Dagblad.

Belangrijkste maatregel wordt de invoering van een Europese variant van de Amerikaanse green card, de tijdelijke werk- en verblijfsvergunning voor immigranten. De Europese variant wordt een 'blauwe kaart', verwijzend naar de kleur van de Europese vlag.

Jobhoppen

De blue card geldt als een werk- en verblijfsvergunning voor vijf jaar. Wie in het bezit is van de kaart en twee jaar in dezelfde lidstaat heeft gewerkt, kan bovendien zonder problemen jobhoppen binnen de EU.

Dat is vooral handig voor grote Europese ondernemingen met vestigingen in verschillende lidstaten. Hun werknemers van buiten de EU moeten nu nog telkens opnieuw vergunningen aanvragen als ze gedetacheerd worden naar een vestiging in een ander EU-land.

Voorwaarden

Door het immigratiebeleid voor toptalenten te versoepelen moet het voor bedrijven veel gemakkelijker worden gemaakt hoogopgeleiden van buiten de Unie aan te trekken. Zij moeten de Europese economie concurrerender maken ten opzichte van de Amerikaanse en Aziatische.

Volgens de voorstellen van Frattini mogen de afzonderlijke lidstaten uiteindelijk bepalen welke immigrant een blauwe kaart krijgt. Maar het is nog onbekend aan welke voorwaarden de migranten dan moeten voldoen.

Bron: Elsevier

23:37 - 3/8/2007 - post comment


Naamloze reactie

hebben we die dan zelf niet?

Anonymous - 23:55 - 3/8/2007


Last Page Next Page
Description
Nog slechts ca 100 weken en dan is het weer zover, de Europese Verkiezingen 2009 staan dan weer voor de deur. Ondersteun de Europese verkiezingen en maak Europa sterk!
Home
User Profile
Archives
Friends
nieuwe politiek
forum nieuwe partij
Recent Entries
- Ontevreden met de huidige politiek?
- EU wil veel meer kennismigranten lokken
- Politiek van de VS wordt door de oorlogsindustrie beheerst
- En toen was het weer zo ver.............